injazanoonas | اینجا زنونس

راه های پیشگیری از سرطان دهانه رحم

راه های پیشگیری از سرطان دهانه رحم

Prevention of cervical cancer

سرطان دهانه رحم، سرطان یا سرویکس  سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از گردن رحم آغاز می‌شود. با اینجا زنونس همراه باشید با بررسی راه های پیشگیری از سرطان دهانه رحم از مجموعه مقالات پزشکی زنان.

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم  به خاطر رشد غیرطبیعی سلول ایجاد می‌شود، این سلول‌ها می‌توانند در دیگر اعضای بدن گسترش یابند یا به آن‌ها حمله کنند. در ابتدای ابتلا به سرطان دهانه رحم، معمولا نشانه‌ای بروز نمی‌کند.

علائم  سرطان دهانه رحم

نشانه‌های این بیماری شامل مواردی زیر است:

  •  خونریزی واژنی
  • درد لگن
  • درد آمیزش
  • کاهش وزن ناگهانی
  • درد ران پا
  • لکه بینی

پیشگیری از سرطان دهانه رحم یا سرویکس

در سرطان دهانه رحم یا سرطان سرویکس غربالگری‌های مربوط به این سرطان می‌تواند سرطان سرویکس را در مراحل اولیه یا حتی در مراحل پیش‌ از سرطانی شدن پیدا کند و در نتیجه می‌توان با درمان‌های مناسب میزان مرگ و میر ناشی از آن را کاهش داد.

روش های پیشگیری سرطان دهانه رحم

دو روش برای غربالگری سرطان دهانه رحم وجود دارد:

پاپ اسمیر و تست HPV. نکته مهمی که باید بدانیم، این است که مهم‌ترین ریسک سرطان سرویکس عفونت با ویروس HPV است.

پاپ اسمیر

اولین روش تشخیص سرطان دهانه رحم همانطور که گفته شد پاپ اسمیر است. پاپ اسمیر بررسی سلول‌های دهانه رحم به صورت مستقیم انجام می‌شود، گفتنی است HPV تست را می‌توان همزمان با پاپ اسمیر یا به صورت جداگانه انجام داد.
در آمریکا معمولا خانم‌های جوان بین ۲۱ تا ۲۵ سال مورد غربالگری سرطان دهانه رحم قرار می‌گیرند که در صورت تزریق واکسن باز هم مورد غربالگری قرار می‌گیرند.

طبق آمارهای موجود، درگیری با ویروس HPV در کشور، بین ۱۲ و ۱۳ درصد است و از بین ۱۰۰ زن ۱۲ نفر درگیر این بیماری هستند.
معمولا این غربالگری باید هر ۳ تا ۵ سال و تا سن ۶۵ سالگی ادامه پیدا کند؛ اگر خانم‌های بالای ۶۵ سال که سیگاری هستند، تست قبلی‌شان نرمال نبوده یا از زمان تست پاپ اسمیر قبلی خود، شریک جنسی جدیدی دارند، باید همچنان به غربالگری ادامه دهند.
اما خانم‌های بالای ۶۵ سالی که تست قبلی‌شان نرمال بوده و ۳ تست قبلی‌شان هم نرمال بوده یا دو تست HPV و تست پاپ اسمیرشان در طول ۵ سال گذشته نرمال بوده است، می‌توانند این غربالگری را قطع کنند.

ویروس HPV

ویروس HPV بیش از ۱۰۰ گونه متفاوت دارد که بیشترشان سرطان‌زا نیستند و حداقل ۸۰ درصد زنان در طول زندگی‌شان به این ویروس مبتلا می‌شوند که در بیشتر مواقع، سیستم ایمنی بدن قبل از صدمه زدن این ویروس به بدن، آن را دفع می‌کند.
دو گونه ۱۶ و ۱۸ ویروس HPV به عنوان ویروس‌هایی با ریسک بالا شناخته می‌شوند که ممکن است باعث سرطان‌زایی در برخی از خانم‌ها شوند. لازم به ذکر است که تعداد بیشتری از خانم‌های آلوده به این دو ویروس، دچار سرطان نمی‌شوند اما در طول سال‌ها این خانم‌ها بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان سرویکس هستند.
روش سرایت این ویروس از پوست به پوست است که شامل رابطه جنسی  و هرگونه تماس با ناحیه واژینال می‌شود و امکان عفونت مستقیم یا سرایت از طریق اشیا (مثلا صندلی توالت و …) وجود ندارد و صرفا از طریق پوست با پوست است.

عوامل موثر در سرطان دهانه رحم

از جمله عوامل موثر در ابتلا به سرطان دهانه رحم می‌توان به نکات زیر اشاره کرد، این عوامل باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم می‌شود:

  • تعدد شرکای جنسی
  • استعمال سیگار،  که ریسک ابتلا به سرطان را ۴ برابر افزایش می‌دهد
  • استفاده از داروهایی که سیستم ایمنی را تضعیف می‌کنند

 

 


اینجا زنونس
اینجا زنونس مجله ای علمی خبری در حوزه بانوان است که در زمینه های پزشکی زنان، مادران، آشپزی، خانه داری، سرگرمی، چهره ها، ورزش وتناسب اندام، خودآرایی و روانشناسی فعالیت دارد. امیدواریم مقالات ما برایتان کارآمد و مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *