سبزی پلو با ماهی قزل آلا یکی از غذاهای مجلسی و سنتی برای شب عید است . این غذا از دیرباز در شب عید در سفره های خانواده های ایرانی سرو می شده است. نحوه ی طبخ این غذا بسیار حائز اهمیت است.معمولا برای این غذا از ماهی قزل آلا استفاده می شود ولی برخی نیز برای کنار سبزی پلو مجلسی از ماهی سالمون، قزل آلا، ماهی سفید، ماهی شیر، ماهی تیلا پیا و … استفاده می‌کنند. در این مقاله ی اینجا زنونس می خواهیم نحوه ی طبخ صحیح سبزی پلو با ماهی قزل آلا را به شما عزیزان آموزش دهیم.

 

مواد لازم برای تهیه ی ماهی قزل آلا (برای ۲ نفر)

 

پیاز

۲ عدد

زعفران دم‌کرده

به مقدار لازم

آبلیمو

نصف فنجان
نمک، فلفل، پودر سیر

به مقدار لازم

و البته ماهی قزل آلای متوسط

۲ عدد

!!! دقت کنید !!!

متناسب با تعداد نفرات مقادیر ذکر شده را به همین نسبت افزایش دهید.

 

طرز تهیه ی ماهی قزل آلا

ابتدا ماهی‌ها را به خوبی پاک کنید و استخوان‌ها و تیغ‌های آن را تا حد امکان جدا کنید.

۲ عدد پیاز را رنده کرده و یا خیلی ریز خرد کنید.

نمک، پودر سیر، فلفل، آبلیمو و زعفران دم‌کرده را به پیازها اضافه کنید.

این مواد را داخل یک ظرف گود و پهن ریخته و ماهی‌ها را حدود ۱ ساعت داخل این ترکیب قرار دهید به طوری که تمام سطح ماهی به این مواد آغشته شود تا بوی بد ماهی ها گرفته شود.

پس از ۱ ساعت، ماهی را از داخل مواد درآورده و سعی کنید تمام پیازهای چسبیده به ماهی‌ها را جدا کنید تا موقع سرخ ‌کردن، نسوزند.

داخل یک تابه بزرگ، به مقدار لازم روغن بریزید و وقتی روغن حسابی داغ شد، ماهی‌ها را داخل روغن سرخ کنید.

!!! دقت کنید !!!

در صورت تمایل می‌توانید ماهی قزل آلا را با آرد سفید یا آرد سوخاری نیز سرخ کنید و یا اینکه آن را داخل فر گریل کنید.

 

مواد لازم برای تهیه ی سبزی پلو

 

برنج

به ازای هر نفر ۱ پیمانه

زعفران

به مقدار لازم
**سبزی پلویی

۱/۳ مقدار برنج

نمک

به مقدار لازم
روغن

به مقدار لازم

 

** سبزی های تشکیل دهنده ی سبزی پلویی

 

گشنیز

کمی ساقه سیر

کمی شنبلیله

جعفری

کمی تره

شوید (بیشتر از بقیه)

!!! دقت کنید !!!

ترکیب سبزی های فوق ترکیب اصلی سبزی پلویی سنتی است و متناسب با سلیقه ی شما می تواند تغییر کند.

 

طرز تهیه ی سبزی پلو

طبق روال همیشگی تهیه انواع پلو باید برنج را از ۲-۳ ساعت قبل پاک کرده، بشویید و یکی-دو ساعتی همراه با کمی نمک خیس کنید.

موقع شروع پخت غذا، یک قابلمه مناسب برداشته و در آن آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید.

وقتی آب به جوش آمد، برنج خیس داده را داخل آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.

برای خوش‌عطر و خوش‌طعم‌تر شدن سبزی پلو، وقتی برنج در حال جوشیدن است مقدار کمی زعفران دم‌کرده به آب برنج اضافه کنید.

بعد از چند دقیقه (بسته به نوع برنج) یکی از دانه‌های برنج را بردارید و با ناخن نصف کنید، اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج، خام بود، وقت آبکش کردن برنج است.

حالا برنج را آبکش کنید و ته قابلمه، در صورت تمایل ته‌دیگ مورد نظر خود را انداخته و یا فقط روغن بریزید و برنج و سبزی پلویی را که از قبل ساطوری و آماده‌کردید، به طور لایه‌لایه کف قابلمه بریزید.

درب قابلمه را ببندید و حرارت زیر قابلمه را ابتدا زیاد کنید تا برنج بخار بگیرد.

بعد از اینکه صدای جلز و ولز از قابلمه شنیدید، به اندازه یک استکان آب ولرم و یک قاشق روغن دور تا دور برنج داخل قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید.

روی قابلمه دم‌کنی قرار دهید و در آن را ببندید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا برنج با حرارت بسیار ملایم دم بکشد.

!!! دقت کنید !!!
  • بهترین زمان برای طبخ ماهی در فاصله ی دم کشیدن برنج می باشد.
  • اگر بتوانید برای طبخ سبزی پلو مجلسی از برنج دودی یا برنج شمال استفاده کنید، عطر بی‌نظیر این غذا را هرگز فراموش نخواهید کرد.
  • بعد از کشیدن برنج داخل دیس، می‌توانید یک تکه کره روی برنج قرار دهید تا کم‌کم آب شود و به قسمت‌های زیرین برنج برسد.
  • شما می‌توانید سبزی پلویی را کمی در روغت تفت دهید و بعد لابه‌لای برنج بریزید اما این کار ضرورتی ندارد.

 

حال که سبزی پلو با ماهی قزل آلا ی شما آماده است می توانید آن را سرو کنید.

برای سرو و تزئین بهتر است چند قاشق از پلو را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و روی پلو بریزید.

ماهی‌های سرخ‌شده را نیز روی برنج و یا کنار برنج قرار دهید.

غذا را با برش‌های لیمو ترش و چند برگ جعفری تزیین کنید.

از گوجه های تزئینی نیز می توانید استفاده کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید: