با اینجا زنونس همراه باشید با ۱۰ مدل غذای اصلی پیشنهادی برای مهمانی به خصوص در ایام نوروز.

ما ایرانی ها بیشتر مواقع برای غذای اصلی در وعده های ناهار و شام آن هایی را انتخاب می کنیم که با پلو سرو می شوند. به همین دلیل ما در اینجا زنونس ۱۰ مدل غذای اصلی را که همراه با پلوسرو می شود برای شما قرار دادیم.

باقالی پلو با ماهیچه

باقالی-پلو

مواد لازم

۴ پیمانه برنج
۵۰۰ گرم ماهیچه
۱ لیوان باقلا
۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
۳ قاشق غذاخوری شوید خشک
۴ عدد سیر
۲ عدد پیاز
به مقدار لازم روغن مایع
به مقدار لازم نمک
به مقدار لازم فلفل
به مقدار لازم زردچوبه

طرز تهیه

  • پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و به همراه مقداری روغن مایع درون قابلمه بریزید.
  • پیازها را تفت دهید تا نرم شود.
  • سپس ماهیچه ها را به خوبی تمیز کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا حدود ۱۵ دقیقه گوشت به آرامی بپزد.
  • ۱۵ دقیقه بعد ماهیچه ها را برگردانید تا سمت دیگرش نیز به خوبی سرخ شود.
  • نصف سیرها را نگینی خرد کنید و با مقداری زردچوبه ، فلفل سیاه و نمک به ماهیچه ها اضافه کنید.
  • به اندازه ای آب داخل قابلمه بریزید که روی ماهیچه ها را بپوشاند.
  • سپس حرارت زیر قابلمه را ملایم تر کنید و درب قابلمه را بگذارید.
  • حواستان باشد که آب به اندازه کافی اضافه کنید .
  • اضافه کردن دوباره آب در حین پخت روی طعم غذا تاثیر می گذارد اما اگر مجبور شدید از آب جوش استفاده کنید.
  • حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است تا ماهیچه ها کاملا مغز پخت شوند.
  • اکنون نوبت باقالی پلو است.
  • باقلا ها را از وسط جدا کنید و به خوبی بشویید و اگر دوست داشتید خرد کنید.
  • سپس باقلاها را به مدت ۱ ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورند.
  • برنج را خیس کنید و قابلمه ای حاوی چند لیوان آب روی حرارت قرار دهید و مقداری نمک اضافه  و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
  • پس از اینکه آب جوش آمد برنج را اضافه کنید و اجازه دهید کمی نرم شود و بعد برنج را آبکشی کنید.
  • پس از ۱ ساعت باقلا ها را به همراه مقداری روغن داخل یک تابه لبه دار بزرگ بریزید.
  • پس از کمی تفت دادن، بقیه ی سیرها را خرد و اضافه کنید.
  • مقداری نمک و فلفل به مواد بزنید و پس از کمی تفت دادن باقلاها ، برنج آبکش شده را به همراه شوید خشک اضافه کنید
  • تابه را از روی حرارت بردارید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.
  • قابلمه ای مناسب روی حرارت قرار دهید و کمی روغن درون آن بریزید.
  • می توانید برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید.
  • مخلوط برنج و باقلا را روی ته دیگ بیزید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کردن کند و بعد حرارت را کم کنید.
  • در آخر نصف لیوان مخلوط آب و روغن مایع به برنج اضافه کنید .
  • سپس دم کنی  را روی درب قابلمه قرار دهید تا بخار از قابلمه خارج نشود و برنج خوب دم بکشد.

دلمه فلفل و بادمجان

دلمه-فلفل-دلمه-ای

مواد لازم

به تعداد لازم فلفل و بادمجان دلمه ای
۲ عدد پیاز
۱ لیوان برنج
۱ لیوان لپه
۲ عدد گوجه ورق شده
۱۰۰ گرم کره
۲ لیوان آب
۱ قاشق مرباخوری رزد چوبه
به مقدار لازم زعفران دم کرده
۱ قاشق مرباخوری فلفل
۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ قاشق مرباخوری دارچین

طرز تهیه

  • پیاز را در اندکی روغن تفت دهید بعد گوشت را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید.
  • لپه و برنج را جدا گانه بپزید.
  • وقتی گوشت به خوبی سرخ شد، ادویه جات و نمک را به آن اضافه کنید.
  • سپس برنج و لپه پخته شده را اضافه کنید و مخلوط نموده ازروی حرارت گازبردارید.
  • سر فلفل دلمه ای ها رو جدا کنید و درونش را به دقت خالی کنید.
  • برای بادمجان ها ابتدا آن ها را کمی با سر انگشتها مالش دهید تا درونش نرم تر شود.
  • سپس سرشان را جدا کنید و با چاقو به آرامی درونش را خالی کنید.
  • برای گرفتن تلخی بادمجانها دو روش وجود دارد:
    • درون بادمجانها را به مقدار زیاد نمک بزنید و یک ساعت ونیم  بزارید استراحت کند و بعد با آب شست و شو دهید.
    • درون ظرفی بزرگ آب نمک غلیظ درست کنید و بادمجانها رو بریزید  و یک ساعت ونیم بزارید استراحت کند و بعد با آب شست و شو دهید.
  • همان طور که بادمجان ها و فلفل ها خام هستند داخل شان را ازمایع دلمه پرکنید.
  • سپس روی هرکدام یک تکه کره قرار دهید و دربادمجان یا فلفل را رویشان قراردهید.
  • آب  را بزارید بجوشد و به آن کمی نمک و زعفران اضافه کنید.
  • درون ماهی تابه بزرگ کمی روغن مایع بریزید بعد گوشت بادمجان ها را بچینید کف آن.
  • سپس گوجه ها را هم بچینید و بعد دلمه ها رو مرتب بچینید درون ماهی تابه و سس رو بریزید روی آن ها و بزارید روی حرارت ملایم بپزد.
  • معمولا یک الی یک ونیم ساعت زمان میبرد تا پخته شود و سس جذب دلمه ها شود و به اصطلاح به روغن بیفتد.

به جای آب می توانید از آب گوشت یا آب قلم استفاده کنید.


کباب برگ

کباب

مواد لازم برای ۴ نفر

۲ عدد پیاز
۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
۱ کیلو گرم گوشت راسته
۵ عدد گوجه
به مقدار لازم نمک
به مقدار لازم فلفل

طرز تهیه

  • گوشت را روی سطحی صاف برای مثال تخته گوشت قرار دهید و با پشت کارد یا استیک کوب گوشت را پهن کنید.
  • گوشت را باید به خوبی بکوبید تا ضخامتش به کمتر از نیم سانتی متر برسد.
  • سپس کاسه ای بزرگ انتخاب کنید و قطعات گوشت کوبیده شده را درون آن بریزید.
  • پیاز ها را خلالی خرد کنید و درون کاسه روی گوشت ها بریزید و فلفل و روغن مایع را به آن اضافه کنید.
  • مواد را با دست به خوبی مخلوط  کنید تا جذب گوشت شود.
  • پس از مخلوط کردن مواد درب کاسه را با نایلون بپوشانید.
  • ظرف را حداقل ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت استراحت کند و طعم بگیرد.
  • پس از اینکه گوشت طعم دار شد باید آن را به سیخ بکشید.
  • برای این کار ابتدا قطعات گوشت را روی تخته گوشت قرار دهید و با دست ثابت نگه نگه دارید
  • سپس سیخ را از میان گوشت رد کنید و نمک روی گوشت ها بزنید.
  • اکنون نوبت کباب کردن گوشت ها است پس سیخ ها را روی منقل بچینید.
  • چند دقیقه یک بارسیخ ها را بچرخانید تا گوشت به خوبی و یکنواخت کباب شود.
  • گوجه ها را هم از وسط برش بزنید و پس از سیخ کردن در کنار گوشت ها کباب کنید.

سبزی پلو با ماهی قزل آلا

سبزی-پلو-با-ماهی-قزل-آلا

ماهی قزل آلا محبوب ترین ماهی پرورشی در ایران است. این ماهی در کنار پلو مخصوصا سبزی پلو نه تنها مزه بلکه ظاهر زیبا و جذابی به سفره شما می دهد و توجه مهمان ها را به خود جلب می کند.

در زیر طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا را برای شما قرار دادیم که با کلیک بر روی  لینک می توانید طرز تهیه آن را مشاهده کنید

سبزی پلو با ماهی قزل آلا


ته چین مرغ

ته-چین-مرغ

ته چین از دو لایه اصلی تشکیل شده و به خاطر عطر زعفران و تکه های مرغی که در لایه های خود دارد از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌ها شناخته می شود.

شما می توانید با کلیک بر لینک زیر طرز تهیه این غذای خوشمزه را ببینید

ته چین مرغ


خورشت کرفس

خورشت-کرفس

خورشت کرفس از جمله خورشت های خوشمزه ایرانی محسوب می شود و طرفدار های خاص خود را دارد، پس اگر از ذائقه غذایی مهمان های خود با خبر هستید این خورشت خوشمزه را فراموش نکنید.

شما می توانید با کلیک بر لینک زیر طرز تهیه این غذای خوشمزه را به همراه ویدیو آن ببینید

طرز تهیه خورشت کرفس


جوجه کباب

جوجه-کباب

اگر دوست دارید از مهمان های خود به بهترین شکل ممکن پذیرایی کنید. اما زمان کافی برای انجام این کار ندارید جوجه کباب آن هم از نوع مجلسی گزینه مناسبی است.

شما می توانید با کلیک بر لینک زیر طرز تهیه این غذای خوشمزه را به همراه ویدیو آن ببینید

طرز تهیه جوجه کباب مجلسی


زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو از جمله غذا هایی است که به خاطر رنگ و لعابش مورد پسند همه می باشد. اگر مهمان هایی دارید که از ذائقه غذایی آن ها خبر ندارید،  بهترین گزینه برای پذیرای خصوصا در ایام عید نوروز محسوب می شود.

شما می توانید با کلیک بر لینک زیر طرز تهیه این غذای خوشمزه را ببینید

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی


خورشت فسنجان

فسنجان (1)

خورشت فسنجان که از قدیمی ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود با دو مزه ترش و شیرین شناخته می شود، از دسته غذاهای پرخرجی است که برای مهمانی ها و مجالس سرو می شود.

شما می توانید با کلیک بر لینک زیر طرز تهیه این غذای خوشمزه را ببینید

فسنجان با گوشت قرمز


مرغ شکم پر

مرغ شکم پر

مرغ از جمله غذاهای پرطرفدار در مهمانی هاست خصوصا اگر شکم پر باشد. شکم مرغ را می توان با مواد مختلف پر کرد و بسته به سلیقه آن را به صورت ترش یا شیرین یا ملس درست کرد.

شما می توانید با کلیک بر لینک زیر طرز تهیه این غذای خوشمزه را ببینید

مرغ شکم پر


امیدواریم که این ۱۰ مدل غذای اصلی پیشنهادی برای مهمانی برای شما مفید باشد.

آیا علاقه به عضو شدن در یک گروه تلگرام آشپزی را دارید تا هرگونه سوالی که برای شما پیش می‌آید را در لحظه پاسخ دهند و در یک جو دوستانه و صمیمی به بحث در زمینه آشپزی بپردازید؟

با پیوستن به این گروه شما همواره  یک کتاب کامل آشپزی همراه خود خواهید داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک گروه تلگرام آشپزی کلیک کنید.

 

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید: