injazanoonas | اینجا زنونس

۱۵ نشانه ی عزت نفس پایین در افراد

۱۵ نشانه ی عزت نفس پایین در افراد

15 نشانه ی عزت نفس پایین در افراد

سایت اینجا زنونس در این مطلب ۱۵ نشانه ی عزت نفس پایین در افراد را برای شما بازگو می کند. لطفا با ما در بخش روانشناسی همراه باشید.

در جوامع امروزی یکی از مشکلاتی که انسان ها به خصوص جوان تر ها با آن درگیر هستند، عزت نفس پایین است.

عزت نفس را می توان میزان ارزشی نامید که انسان ها برای خود قائلند.

مشکل عزت نفس پایین باعث می شود افراد نسبت به خود احساس بدی داشته باشند و ارزش و استعداد های وجودی خود را نادیده بگیرند. در اینجا ۱۵ نشانه ای که می تواند به شما در تشخیص عزت نفس پایین کمک کند را گرد آورده ایم.

۱) دائما خود را با دیگران مقایسه می کنند

در واقع آن ها با این کار،  این باور غلط را در خود ایجاد می کنند که بر خلاف زندگی خودشان که نکبت بار و پر از مشکلات ریز و درشت است، دیگران زندگی ای عالی و بی نقصی دارند. در واقع آن ها فقط ظاهر قضیه را می بینند در حالی که از حقیقت زندگی دیگران و تلخی هایش خبری ندارند.

۲) خودشان را تحقیر و سرزنش می کنند

گفتار شما می تواند تقویت کننده ی افکار و عقاید شما باشد. حرف های نا امید کننده و سرزنش کننده  می تواند در پایین بودن عزت نفستان بسیار تاثیرگذار باشد. سرزنش کردن و تحقیر کردن خود جلوی دیگران تصویر منفی از از شما را در ذهن شما به جا می گذارد.

سرزنش کردن خود

۳) همیشه از تصورات دیگران نسبت به خودشان نگرانند

این موضوع باعث می شود که زمانی که با دیگرانند خود واقعیشان را نشان ندهند و از اقدام به کار هایی که می خواهند و یا به آن ها اعتقاد دارند صرف نظر کنند. با این وجود، بیشتر افراد آنقدر درگیر خودشان هستند که نمی‌توانند زمان زیادی را به تمرکز بر آنچه آن ها  می‌گویند یا انجام می‌دهند، اختصاص دهند.

ترس از افکار دیگران نسبت به خود

۴) در ذهنشان مدام گذشته  را مرور می کنند و از آینده می ترسند

افرادی که احساس ناامنی درونی را تجربه می‌کنند در گذشته و آینده خود زندگی می‌کنند و دائما در حال نشخوار کردن کار ها، اشتباهات و نگرانی‌های خود هستند و یا غصه ی آینده را می خورند. در حالی که این الان است که وجود دارد و باید آن را بسازیم و از آن لذت ببریم.


*حتما مطالعه فرمایید : شش پایه عزت نفس


۵) به سرعت تغییر عقیده می دهند ونمی توانند اظهار نظر کنند

در نظرات شان ثبات ندارند و سریعا تحت تاثیر عوامل و افراد گوناگون نظرشان را عوض می کنند. آن ها مدام شک می کنند ،صراحت و کنترل زندگیشان را ندارند و نمی توانند یک تصمیم قاطعانه بگیرند.

۶) بیش از حد به ظاهر خود اهمیت می‌دهند

بیشتر این افراد از ظاهر خود رضایت ندارند و احساس بدی در مورد خودشان دارند. زیبایی ، آراستگی و مرتب بودن خوب است ولی به شرطی که از حد طبیعی خود فراتر نرود. انسان باید از درون احساس زیبایی داشته باشد.

۷) انتقاد پذیر نیستند

این افراد از شنیدن نقد سایرین رنجیده می‌شود و در خود می‌شکند. این افراد با شنیدن نقد عصبانی می‌شوند و ناراحتی‌شان روی بقیه‌ی کارهایشان هم اثر می‌گذارد. مثلا نقدی که همکارش به او وارد کرده‌ است، باعث بدخلقی او با دوستان و خانواده‌اش می‌شود.

۸) تعریف و تحسین دیگران را به پای تعارف می گذارند و واکنش مناسبی نسبت به آن ندارند

افرادی که عزت نفس پایینی دارند معمولا در جواب تعریفی که از آنها می شود به جای اینکه فقط به تشکر کردن از فرد تحسین کننده بسنده کنند ،سعی در انکار یا  توجیه آن قید مثبت دارند. مثلا وقتی شخصی از لباس خوب آن ها تعریف می‌کند می‌گویند: «نه این لباس رو از حراجی خریدم» یا «اتفاقا این تنها لباسیه که بهم میاد»یا«من معمولا بدقواره و ناجورم» و …


*حتما مطالعه فرمایید: تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس چیست؟


۹) اشتباهاتشان را توجیه می کنند و دیگران را مقصر می دانند

همه ی افراد ممکن است اشتباه کنند و افرادی که از عزت نفس و یا اعتماد به نفس کافی برخوردارند اشتباهشان را می پذیرند. در عوض افراد با عزت نفس پایین مدام بهانه تراشی واشتباهشان را توجیه می کنند . این افراد حتی اگر به موفقیت دست پیدا‌ کنند باز هم خود را ملزم به توضیح دادن به دیگران می‌بینند.

چنین افرادی اکثرا دیگران را بانی همه چیز می‌دانند، چه خوب و چه بد، البته بیشتر بدی‌ها را نتیجه‌ی اعمال دیگران می‌دانند. با این کار مسئولیت را از خود سلب می‌کنند و از بار پذیرش آن شانه خالی می‌کنند.

دیگران را مقصر دانستن

۱۰) در روابط مسموم باقی می‌مانند

اغلب بر این باورند که آن ها علت رفتار بد و ناخوشایند دیگران هستند. دیگران عصبانی، کنترل گر، غیرقابل اعتماد یا ناراحت هستند چون آن ها سخت تلاش نکرده‌اند یا  کار اشتباهی را انجام داده‌اند. در که این مشکل از شخصیت منفی و تهی کننده شخص دیگر است.

۱۱) از تغییر هراس دارند

افراد این چنینی، میلی به تغییر ندارند. حتی اگر در وضعیت کاری یا زندگی نامناسبی باشند، از تغییر می‌ترسند و توان لازم برای مدیریت‌ چالش‌های ناشی از تغییر را ندارند.

۱۲) از دستاورد های خود لذت نمی برند

افرادی که این ویژگی‌ را دارند بیشتر به شکست های خود می اندیشند تا پیروزی هایشان.آن ها نقش خود را در تمام وقایع، چه مثبت و چه منفی کم‌رنگ می‌بینند. بنابراین قادر نیستند از دستاوردهای خودشان لذت ببرند. همه‌ی موفقیت‌های خود را به پای شانس می‌گذارند و مطمئن هستند، دفعه‌ی دیگری در کار نیست و شانس همین یک‌بار در خانه‌شان را زده‌ است.

۱۳) خمیده و بی‌انگیزه راه‌ می‌روند

خمیده هستند،سرشان را پایین می اندازند و صاف راه نمی‌روند. آنها طوری حرکت می‌کنند که انگار از خودشان شرمنده و خجالت زده هستند.

۱۴) توانمندی هایشان را دست کم می گیرند

اگر اهدافتان را دست کم بگیرید تا به این ترتیب از خودتان محافظت کنید، هرگز به کامل‌ترین ظرفیت خود دست نخواهید یافت. در واقع عزت نفس پایین مانع از چنگ زدن آن ها به فرصت هایشان یا رسیدن به رویاهایشان می شود و آن ها هرگز نمی توانند بفهمند حقیقتا در چه استعداد هایی دارند.

۱۵) زود تسلیم می‌شوند

کسانی که اعتماد به نفس یا عزت نفس کمی دارند قبل از رسیدن به اهداف و رؤیاهای خود تسلیم می‌شوند. آن‌قدر انرژی‌های منفی دارند که رمقی برای‌شان باقی نمی‌ماند.


شکیلا فتاحی
من فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع از دانشگاه تهران هستم و علاوه بر رشته ی خودم به کار در حوزه ی تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ بسیار علاقه مندم. اوقات فراغت خودم رو با فیلم دیدن، مطالعه، نواختن ساز پیانو و همچنین وقت گذروندن با دوستانم پر میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *