رحم دوشاخه یا قلبی شکل

رحم دوشاخه یا قلبی شکل موضوعی است که این سری در اینجا زنونس به آن پرداخته ایم. تا به تمام سوالاتی که در این زمینه به ذهن شما می رسد پاسخ داده شود.
رحم دوشاخه چیست ؟
رحم دو شاخه یکی از انواع ناهنجاری های رحمی مادرزادی است. زمانی که شاخه ها در بخش بالایی رحم به هم متصل نشوند و جدا بمانند باعث بروز رحم دو شاخه می شود که غیر قابل تغییر است و به اختیار فرد نبوده .
رحم در حالت عادی خود دارای هیچ دیواره ای در وسط و یا بخش جداکننده نیست. اگر رحم در بخش تحتانی عادی، اما در بخش فوقانی از هم جدا شده باشد به آن رحم دوشاخه می گویند.
با رحم دو شاخه می توان باردار شد؟
مطالعات نشان داده است که رحم دو شاخ، احتمال بارداری را کاهش نمی دهد. اما برخی از تحقیقات نشان می دهد که رحم دو شاخه در زنان نابارور بیش تر است. رحم دوشاخه خطر سقط جنین را در دوران بارداری و زایمان افزایش می دهد.
گفته شده است که نقایص مادرزادی در نوزادان متولد شده از مادران با رحم دوشاخه، نسبت به نوزدان متولد شده از مادران با رحم سالم بیش تر است.
آیا داشتن رحم دو شاخه بد است؟
نمی توان نظر قطعی داد زیرا بسیاری از زنانی که رحم دو شاخه دارند هرگز متوجه آن نمیشوند، زیرا بر درد قاعدگی تاثیر ندارد و چرخه قاعدگی طبق برنامه منظم خود انجام میشود.
رحم دو شاخه احتمال ابتلا به اندومتریوز را به ندرت افزایش می دهد و زمانی اتفاق میافتد که دیواره طبیعی رحم به هنگام قاعدگی از بین می رود و جریان خون به جای رفتن به دهانه رحم به لولههای فالوپ داخل شکم باز میگردد.
راه های درمان رحم دوشاخه
جراحی متروپلاستی :
این جراحی بیشتر در زنان مبتلا به سقط جنین استفاده می شود. ۸۸ درصد از کسانی که جراحی متروپلاستی داشتند، دوران بارداری طبیعی و حاملگی موفقی داشته و نوزاد آن ها بدون هیچ نقص و مشکلی متولد شده است.
جراحی هیستروسکوپی :
ایجاد یک برش بسیار کوچک در رحم است و عمل بسیار مناسبی بوده که زمان زیادی صرف نمی کند. معمولا بدون درد و خونریزی است و سرپایی انجام می شود. معمولا برای این کار از لیزر استفاده می کنند.