عواملی که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد

سایت اینجا زنونس در این مطلب در رابطه با عواملی که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد اطلاعاتی را به شما می دهد. با همراه باشید.
خطر ابتلا به آلزایمر با بالا رفتن سن افزایش می یابد اما عوامل بسیار مهم دیگری وجود دارند که بر بروز این بیماری موثرند. شما می توانید با شناسایی این عوامل و کنترل آن ها از ابتلا به این بیماری صعب العلاج پیشگیری کنید.
*حتما مطالعه فرمایید: ۱۵ راهکار برای پیشگیری از آلزایمر
عوامل موثر بر ابتلا به آلزایمر
در این قسمت به برخی از این عوامل اشاره می کنیم:
سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری
یک مطالعه جدید نشان میدهد سنی که والدین در آن به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند، میتواند در ابتلای فرزند آنان به این بیماری تاثیرگذار باشد. مطالعه جدید نشان میدهد که تاثیر ژنتیکی این بیماری میتواند بیشتر از آنچه که قبلا تصور میشد، باشد. محققان دریافتند که هر چه فرد به سنی که پدر یا مادرش به آلزایمر مبتلا شدند، نزدیک شود، بیشتر احتمال دارد که پلاک آمیلوئید (پروتئینی که منجر به پیشرفت بیماری آلزایمر میشود) در مغز آنها ایجاد شود.
کم تحرک بودن
مطالعات نشان میدهد کم تحرکی باعث افزایش اختلال حواس و آلزایمر میشود. محققان دریافتند افرادی که ورزش نمیکنند سریعتر دچار تحلیل رفتن بافتهای عصبی مغز میشوند و در نهایت زودتر ممکن است که مبتلا به آلزایمر و بیماریهای اختلال حواس شوند و برای افراد میانسال کم تحرکی مهمتر از عوامل ژنتیکی بوده و آنها را مستعد اختلال حواس میکند.
افسردگی
افسردگی شدید به شکل قابل توجهی موجب افزایش ریسک بروز زوال عقل در افراد مسن میشود. افسردگی در سالمندان میتواند با علایمی مانند آلزایمر بروز کند. با تشدید افسردگی، ریسک بروز مشکلات فکری و حافظهای دو برابر میشود. برخی از بیماران مبتلا به افسردگی هنگامیکه بیماریشان شدت پیدا میکند، دچار فراموشی میشوند.
اضطراب و استرس زیاد
متخصصان علوم پزشکی آمریکا در یک آزمایش تازه دریافتند که افزایش علائم اضطراب با افزایش سطح پروتئین “بتا آمیلوئید” در مغز افراد مسن و سالمندی که عملکرد شناختی طبیعی دارند مرتبط است. یافتههای این مطالعه حاکی از آن است که افزایش علائم اضطراب میتواند از نشانههای اولیه بیماری آلزایمر باشد. بررسیها نشان میدهد که افزایش سطح پروتئین بتاآمیلوئید میتواند ۱۰ سال قبل از بروز علائم آلزایمر ظاهر شود. طبق این مطالعه، اضطراب نقش حائز اهمیتی در افزایش سطح این پروتیئن درمیان افراد مسن دارد.
زیاده روی در مصرف بعضی از مواد غذایی
مطالعات جدید نشان میدهد مصرف برخی مواد غذیی خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را افزایش میدهد. برخی از این مواد عبارتند از: قند ها، پنیر های فناوری شده، کربوهیدرات ها، گوشت های فراوری شده و … .
کم خوابی
الگوهای نامنظم خوابیدن در بزرگسالان سالم میتواند نشانه ابتلای زودرس به بیماری آلزایمر باشد. در واقع عدم تعادل ساعت طبیعی بدن یا سیستم روزانه بزرگسالان بالغ ممکن است منجر به اختلال فرآیندهای مغزی شود که نهایتا به دمانس، به ویژه بیماری آلزایمر منتهی میشود. پروتئینهای آمیلوئیدی مرتبط با آلزایمر زودرس هنگامی که خواب مختل میشود یا زمانی که یک فرد خواب کافی نداشته باشد، افزایش مییابد.
*حتما مطالعه فرمایید: چند تکنیک جالب برای سریع به خواب رفتن
تنهایی
در تعامل ماندن با دوستان و ارتباط با جامعهای گستردهتر بخشی از چیزی است که آن را زندگی خوب میدانیم. ماندن در تعامل با آدمها یک داروی خوب هم هست. محققان در طول سه سال مطالعه دریافتند که احساس تنهایی در سالمندان احتمال ابتلا به مشکلات زوال عقل را ۱.۶۳ برابر بقیه افزایش میدهد. دانشمندان هنوز نمیدانند که چه چیزی باعث ایجاد این ارتباط میشود، اما مفهوم روشن است: ماندن در تعامل برای شما خوب است.
زیاده روی در مصرف نمک
تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف زیاد نمک، موجب مصرف اکسیژن مغز شده و خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد. نتایج این مطالعات نشان میدهد که رژیم شور به اختلال در عملکرد سلولهای “لایه درون رگی” منجر میشود که جریان خون در مغز را کاهش میدهد. در برخی از انواع “زوال مغز” که شایعترین نوع آن “آلزایمر” است نیز جریان خون به مغز کاهش مییابد.
استعمال دخانیات
براساس اطلاعات منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت، شیوه زندگی هر فرد به نوعی در کیفیت دوران پایانی زندگی موثر است. به عنوان مثال با مصرف سیگار ظرفیت خونرسانی سیستم گردش خون به ویژه عروق مغزی در مقایسه با افراد غیرسیگاری کاهش مییابد که همین عارضه در نهایت زمینه را برای بروز آلزایمر آماده میکند.
تعداد دفعات زیادی به سرتان ضربه خوردهاست
سر حدود ۳۰۰۰۰۰ امریکایی هر سال یک ضربه شدید در هنگام ورزش دریافت میکند، با توجه به دادههای “برنامهی مغز و آسیب ستون فقرات دانشگاه پیتزبورگ، ” تعداد زیادی از ما با نگرانی و دلهرهای که میتواند همراه ضربهای که به سر وارد میشود، آشنا هستیم. بیشتر مردم بدون دردسر بهبود مییابند، اما برای برخی، التهابی که به بهبود بافت آسیبدیدهی مغز کمک میکند، مزمن میشود. همین جا است که لینکهای بالقوه به بیماری آلزایمر را میتوان یافت.هنوز مشخص نیست که چرا فرآیندهای التهابی در برخی از افراد همچنان فعال میمانند یا چند مورد از بیماری آلزایمر به طور بالقوه با آسیبهای مغزی مرتبط هستند.