حقایقی جالب درباره ی خواب دیدن

سایت اینجا زنونس در این مطلب شما با را حقایقی جالب درباره ی خواب دیدن که شاید نمی دانستید آشنا می کند. با ما در بخش روانشناسی اینجا زنونس همراه باشید.
خواب دیدن از موضوعاتیست که از گذشته تا به حال در زمینه های مختلفی ذهن انسان را درگیر خود کرده است. ما در اغلب خواب هایمان قادر به انجام کارهایی هستیم که در بیداری نمی توانیم انجام دهیم. همینطور خواب ها می توانند حامل نیرو و پیام های جالبی برای ما باشند. در این مطلب ما نکات عجیب و قابل توجهی را در مورد خواب دیدن که شاید تا به حال نشنیده باشید برایتان بازگو می کنیم.
عدم تطابق جسم در خواب با جسم واقعی خودمان
افراد فلج یا ناشنوا اغلب در خواب میتوانند راه بروند یا بشنوند. جسم شما در خواب جالبتر است و امکاناتی مثل پرواز یا نفس کشیدن زیر آب را در اختیارتان میگذارد. ممکن است بدانید که در خوابتان جسم دارید، اما احتمالا هیچ جزئیاتی از جسمتان را در خواب نمیبینید.
همهی خوابها رنگی نیستند
بیشتر افراد اینطور میگویند که خوابهایشان رنگی است اما درصد کمی هم هستند که ادعا میکنند خوابهایشان را سیاه و سفید میبینند. در مطالعاتی که افراد را از خواب بیدار کردند و از آنها خواستند از روی چارت رنگها، آنهایی را که به آنچه در خواب دیدهاند نزدیکترند انتخاب کنند بیشتر این افراد رنگهای سیاه، سفید و خاکستری را برمی گزینند.
فلج موقت هنگام خواب دیدن
شاید بسیاری از ما ندانیم که در هنگام خواب دیدن بدنمان به طور موقت دچار فلج می شود. مطالعات نشان داده که این امر پاسخ طبیعی بدن به حرکات ناگهانی در هنگام رویا و خواب های پرهیجان است که ممکن است باعث افتادن یا آسیب به فرد می شود، بنابراین به طور طبیعی از نظر فیزیکی غیرفعال می شود.
*حتما مطالعه فرمایید: چند تکنیک جالب برای سریع به خواب رفتن
خواب ها می توانند تحت کنترل باشند
همانطور که می دانیم، خواب مراحل مختلفی دارد تا به عمیق ترین سطح خود برسد. در فاز خاصی که به آن “رویای شفاف” می گویند، می توان مراحل خواب را کنترل کرده و حتی نتیجه آن را تغییر داد.
یک خواب واضح و شفاف خوابی است که میدانیم داریم خواب میبینیم حتی با وجود اینکه همچنان در خواب هستیم. تقریبا نیمی از همهی افراد میتوانند دست کم یک بار چنین خوابی ببینند و عدهای هم میتوانند مکررا از این دست خوابهای واضح و کنترل شده ببینند.
نابینایان مادرزادی هم خواب می بینند
نکته جالب درباره خواب افراد نابینا این است که افرادی که از نابینایی مادر زادی رنج می برند، رویاهایی می بینند که در عالم واقع آنها را حس می کنند.
نابینایان بیشتر کابوس میبینند
نابینایان میتوانند بسیاری از صحنههایی که قبلا دیده بودند را دوباره در خواب ببینند. محققان از ۵۰ نفر که نیمی از آنها نابینا بودند خواستند به مدت ۴ هفته خواب هایشان را ثبت کنند. آنها دریافتند که شرکت کنندگانی که نابینای مادرزادی نبودند ادراکات بصری در خوابشان دارند. اما هرچه از زمان نابینا شدنشان بیشتر گذشته بود، چیزهای کمتری میدیدند. یکی از یافتههای جالب دیگر این بود که نابینایان بیشتر کابوس میبینند. تنها ۷ درصد از افراد بینا کابوس دیدند در حالی که این در میان نابینایان ۲۵ درصد بود. کابوسهای آنها شامل چیزهای ترسناکی در بیداری، مثل گم کردن سگ راهنمایشان، گم شدن یا تصادف کردن میشد. محققان تصور میکنند که کابوسها نوعی تمرین زندگی واقعی هستند و نابینایان بیشتر به آن نیاز دارند، چون خطرات بیشتری را در زندگی روزمره در انتظارشان است.
خواب دیدن زنها و مردها با هم متفاوت است
پژوهشگران دریافتهاند خوابهایی که زنها و مردها میبینند از نظر محتوا تفاوتهایی با هم دارند. در مطالعات زیادی مردها گزارش کردند که بیشتر درمورد سلاحها و جنگ افزارها خواب میبینند، در حالیکه خوابهایی که زنها میدیدند بیشتر درمورد طرد شدن و محرومیت بوده است، همراه با گفتگوهای بیشتری نسبت به فعالیتهای فیزیکی. همچنین معلوم شد زنها خوابهایی نسبتا طولانیتر با حضور کاراکترهای بیشتر میدیدند. مردها در مورد مردهای دیگر دوبرابر بیشتر خواب میبینند تا در مورد زنها! در حالیکه زنها در مورد هر دو جنس به یک اندازه خواب میبینند.
ما اغلب خواب هایمان را فراموش می کنیم
ما تقریبا ۹۵ درصد از خوابهایمان را فورا بعد از بیدار شدن فراموش میکنیم. چرا به خاطر سپردن خوابهایمان اینقدر سخت است؟ بر اساس یک تئوری، تغییراتی که حین خواب در مغز روی میدهد شامل پردازش اطلاعات و ذخیرهی آنها که برای تشکیل حافظه لازم است نمیشود. اسکنهایی که روی افراد حین خواب انجام شد نشان داده بخش قدامی مغز که نقش اصلی را در شکل گیری حافظه دارد، حین مرحلهی REM (حرکات سریع چشمی) غیرفعال است؛ در همین مرحله است که ما خواب میبینیم.
اکثر خوابها بار هیجانی منفی دارند
تحقیقات نشان می دهند هیجانات متعددی حین خواب تجربه میشوند مانند لذت، شادی و ترس. اما بیشترین هیجانات تجربه شده در خوابها، اضطراب و به طور کل هیجانات منفی بودهاند که نسبت به هیجانات مثبت خیلی بیشتر گزارش شدند.
رویاها و خواب های آشفته، می تواند به بیماری های روانی منجر شود
خواب و رویای عمیق در مرحله ای به نام “آر ای ام” نقش مهمی در سلامتی فرد دارد. مطالعه ای که روی تعدادی دانش آموز انجام شده بود، نشان داد که گروهی از آنها که در شروع مرحله “آر ای ام” بیدار می شوند، حساس تر و عصبی تر می شوند و در صورت ادامه این روند، دچار مشکلات روحی و روانی نیز خواهند شد.
تا کنون بسیاری از دانشمندان اختراعاتشان را از خواب هایشان الهام گرفته اند
بسیاری از دانشمندان بنام و مشهور، کشفیات خود را در رویاهایشان دیده و به محض بیدار شدن، آنها را یادداشت کرده اند. از آن جمله می توان به نیوتن، گراهام بل و حتی بسیاری از شاعران معروف که الهامات خود را در رویاهایشان دریافت می کردند، اشاره کرد.