injazanoonas | اینجا زنونس

طرز تهیه ی حلیم خانگی برای ماه رمضان

طرز تهیه ی حلیم خانگی برای ماه رمضان

طرز تهیه ی حلیم خانگی برای ماه رمضان

با طرز تهیه ی حلیم خانگی برای ماه رمضان با سایت اینجا زنونس در بخش آشپزی همراه باشید.
حلیم یکی از غذا های مقوی با کالری بالاست که اکثرا در ماه رمضان پخت میشود و مورد علاقه ی بسیاری از افراد میباشد.

مواد لازم حلیم خانگی با مرغ

  • گندم پوست کنده یا بلغور گندم ۳۰۰ گرم
  • گوشت گردن یا دنده گوسفندی یا سینه مرغ یا بوقلمون ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • روغن یا کره به میزان لازم
  • پودر دارچین و شکر به میزان لازم
  • آب ۱۰ لیوان

طرز تهیه حلیم:

گوشت را با پیاز چهارقاچ، زردچوبه و ۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید.
صبر کنید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود و در انتهای پخت گوشت، ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. مدت زمان لازم برای پختن گوشت گوسفند حدود ۳ الی ۴ ساعت است . که این زمان در مورد گوشت بوقلمون و مرغ به ۲ الی ۳ ساعت کاهش می‌یابد.

گندم را از شب قبل در کاسه‌ای ریخته و روی آن آب بریزید طوریکه آب کاملا روی آن را بپوشاند.
گندم خیس خورده را با ۱۰ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حدود ۳-۲ ساعت صبر کنید تا گندم کاملا پخته و نرم شود.
در این فاصله گاهی گندم را هم بزنید که ته نگیرد.

گوشت را پس از پختن از آب گوشت خارج کرده و اجازه دهید خنک شود.
آب گوشت را نیز از صافی عبور دهید تا پیاز آن جدا شود و کنار بگذارید.
پس از خنک شدن گوشت، آن را با گوشت کوب بکوبید تا له شود.
سپس گندم پخته را کم کم به گوشت اضافه کنید . و به کوبیدن گوشت و گندم با هم ادامه دهید تا کاملا یکدست و کشدار شوند.
در حین کوبیدن گوشت و گندم، آب گوشت را کم کم اضافه کنید تا مواد بهتر مخلوط شوند و به غلظت مناسب برسند.
حلیم را پس از آماده شدن در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با کره ذوب شده، دارچین و در صورت تمایل کنجد تزیین کنید.

برای اینکه حلیمی خوشمزه تر داشته باشید به نکات زیر توجه کنید

۱- برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید .و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید.

۲-برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه استفاده کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.

۳-گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته‌های آن شده و مانع کش آمدن حلیم می‌شود.

در حین پختن به نکات زیر توجه کنید !

۱- موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم می‌شود.

۲- برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی می‌توانید از بلغور گندم استفاده کنید.

۳- استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می‌توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

ارزش غذایی حلیم

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است .
گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است .
و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری‌های گوارشی نیز موثر خواهد بود.
البته به شرط اینکه پس از خوردن آن دراز نکشید، زیرا غذایی سنگین و دیر هضم است و باعث سوزش و ناراحتی معده می‌شود.
به طور کلی حلیم غذایی پرچرب و مناسب برای افراد دارای فعالیت بدنی بالاست . ۱۰۰ گرم آن ۱۹۰ کالری انرژی دارد.





سپاس از همراهی شما با سایت اینجا زنونس !
روزه نماز هایتان قبول درگاه حق.التماس دعا!


زهرا میرزائی
زهرا میرزائی
دانشجوی رشته ی کامپیوتر دانشگاه تهران سابقه ی فعالیت در دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا ... علاقمند به طراحی سایت و گرافیک و کار با نرم افزار های کامپیوتری...

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *