injazanoonas | اینجا زنونس

راهکارهایی برای کاهش درد دندون درآوردن نوزادان

راهکارهایی برای کاهش درد دندون درآوردن نوزادان

نینیم داره دندون در میاره

با اینجا زنونس همراه باشید با مطلب راهکارهایی برای کاهش درد دندون درآوردن نوزادان از مجموعه مطالب مادران.  در این مطلب میخوایم به شما راهکارهایی برای کاهش درد دندون درآوردن نوزادان معرفی کنیم تا شاهد رنج کشیدن فرزند خود نباشید.

قبل از دوران دندون درآوردن نوزاد:

فک نوزاد رو از سه – چهار ماهگی با روغن ماساژ بدید. روغن بادوم. یا کنجد. یا همون روغن بچه. شب موقع خواب. اگه نمیتونین، وقتی از حموم آوردین حتماً این کارو بکنین.

۱- به نوزاد چیزی خنک برای جویدن بدهید.

یک تکه پارچه سرد و مرطوب یا دندان گیر خنک می تواند تسکین دهنده باشد. البته اطمینان حاصل کنید که این شی باعث خفگی او نمی‌شود.
مراقب باشید تا شیء یخ زده نباشد، بلکه کمی خنکی کفایت می کند، چون سرمای زیاد هم می تواند آسیب رسان باشد. اگر کودک شما غذاهای جامد و سفت می خورد از غذاهای سرد استفاده کنید. ماست خنک پیشنهاد خوبی است.

۲- لثه کودک را به آرامی بمالید.

به آرامی لثه‌های نوزاد را با انگشت تمیز، یا یک پارچه سرد و مرطوب تمیز مالش دهید. کمی فشار ملایم می تواند ناراحتی کودک را کاهش دهد.

۳- آب دهان کودک را خشک کنید.

افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دندان در آوردن است. با یک دستمال تمیز، دهان و چانه کودک را پاک کنید تا از تحریک پوست پیشگیری کنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر کودک قرار دهید.

۴- از داروها کمک بگیرید.

اگر کودک شما خیلی بی قرار، تحریک پذیر و بدخو شده است با پزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم، استامینوفن یا ایبوپروفن را به میزان لازم تجویز کند. از دادن آسپیرین به کودک خودداری کنید.
همچنین از استعمال داروهای موضعی و بی حس کننده بر روی لثه خودداری کنید. زیرا این داروها به وسیله بزاق شسته شده و قبل از اینکه روی لثه تاثیر کنند، موجب بی حسی گلوی کودک می شوند .و در مکانیسم‌های طبیعی بلع غذای کودک تداخل ایجاد می کنند.
دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی کنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در کودک شما روی داد.یا تب و اسهال ایجاد شد، به پزشک مراجعه کنید.

۵- یک دندان گیر از داروخانه بخرید.

دندان گیرهایی که از لاستیک نرم ساخته شده اند بهتر هستند. انواعی که با مایع پر شده اند، ممکن است در اثر فشار لثه کودک پاره شوند. می تواندی از پستانک تمیز هم استفاده کنید.
کودک موقع خارش جای دندان، عکس‌العمل‌های خاصی نشان می‌دهد و مشاهده شده است که بچه‌های شیرخوار حتی سینه مادر خود را گاز می‌گیرند. در این مواقع از دادن اجسام و مواد کوچک مانند یک تکه گوشت که برخی خانواده ها به کودک می دهند تا گاز بگیرد، به طور جدی باید پرهیز کرد، زیرا ممکن است این وسایل جانبی به داخل حلق کودک رفته و باعث خفگی او شود.

۶-پیاز چه

پیاز چه  را خوب بشویید و قسمت درشت تر آن را بدهید بچه باهایش بازی کند و با لثه اش آنرا گاز بگیرد…و مراقب باشند قورتش ندهد.فقط بچه دهنش بوی پیاز میگیرد اما دردش تسکین میابد.و اینکه برخی از مادران میترسند ضرری برای کودکشان شاید داشته باشد که اینطور نیست پیاز چه  گیاهی است در حالت عادی خاصیت دارویی دارد. پس ترسی نیست!

۷- غذاهای منجمد

سرما و یخ به کاهش درد لثه کودکانی که در حال دندان درآوردن هستند بسیار کمک می‌کند. می‌توانید غذاهایی که کودک در آن سن مجاز به خوردن آنهاست را در فریزر منجمد کنید تا کودک آنها را بجود و سرمای آن درد دندانش را کاهش دهد. موز یخ زده یا شیر منجمد نیز روش‌های خوبی برای کم کردن درد هستند.

۸-پستانک در یخ

برای کودکانی که پستانک می‌خورند می‌توانید پستانک آنها را در فریزر منجمد کنید تا هنگام مک زدن آن، سرمای موجود باعث بی‌حس شدن لثه‌ها و کم شدن درد آنها شود.

 

دندون نی نیم

چگونه از دندان های تازه کودک مراقبت کنید؟

هر روز با دستمال تمیز و مرطوب لثه ی کودک را تمیز کنید. این کار موجب پیشگیری از رشد باکتری‌ها در دهان کودک می شود.
بعد از اینکه دندان کودک بیرون آمد، می توانید روزی یک بار از یک مسواک انگشتی کوچک با پرزهای نرم و ظریف استفاده کنید .و نیاز به استفاده از خمیر دندان یا مواد دیگر نیست.
تا حوالی دو سالگی و زمانی که مطمئن شدید کودک قادر به بیرون ریختن آب از دهان شده است، می توانید از کمی خمیردندان روی مسواک کودک استفاده کنید.
انجمن دندانپزشکی آمریکا و آکادمی دندانپزشکی اطفال توصیه می کنند که اولین معاینه دندانپزشکی کودک شما قبل از یک سالگی و پس از بیرون آمدن اولین دندان ها باشد.
توجه داشته باشید که حفظ سلامت دندان ها و لثه ها در کودک شما، اساس سلامت دندان ها و لثه های او برای تمام عمر است.

ممنون که با این مطلب از سایت اینجا زنونس همراه بودید!


زهرا میرزائی
دانشجوی رشته ی کامپیوتر دانشگاه تهران سابقه ی فعالیت در دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا ... علاقمند به طراحی سایت و گرافیک و کار با نرم افزار های کامپیوتری...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *