injazanoonas | اینجا زنونس

مناسب ترین تفاوت سنی برای ازدواج

مناسب ترین تفاوت سنی برای ازدواج

مناسب ترین تفاوت سنی برای ازدواج

سایت اینجا زنونس در این مطلب در رابطه با این موضوع که مناسب ترین تفاوت سنی برای ازدواج چقدر است اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد. با ما در بخش روانشناسی اینجا زنونس همراه باشید.

برای داشتن یک ازدواج موفق مهم ترین عامل مورد توجه قرار دادن و سنجیدن برخی ازتناسب ها قبل از ازدواج است. نظیر تناسب در تحصیلات، در سن، تمایلات جنسی، تناسب و هماهنگی فکری و عاطفی، باورهای ایدئولوژیک و اعتقادات مذهبی و… . یکی از مهمترین این تناسب ها اختلاف سنی زن و مرد است که می تواند نقش بسیار موثری در آینده ی زوج ها ایفا کند. اینجا زنونس در این متن به نکاتی پیرامون فاصله ی سنی مناسب در ازدواج، جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان اشاره می کند.

بهترین اختلاف سنی برای ازدواج چقدر است؟

بیشتر منابع موجود در روانشناسی تفاوت سنی ۳ تا ۵ سال را مناسب دانسته اند و در برخی منابع ۵ تا ۷ سال نیز مناسب شمرده شده است. این مساله را نمی توان به همه تعمیم داد و به این معنا نیست که همه کسانی که چنین اختلاف سنی ای دارند، زندگی خوبی هم دارند یا زوج هایی دارای همچین فاصله ی سنی ای نیستند در زندگیشان دچار مشکلند. علاوه بر این، عامل مهم دیگری که در کنار سن و تفاوت سنی زوجین مطرح می شود بلوغ فکری و پختگی اجتماعی هر کدام از زوجین است.

البته هرچه فاصله سنی زوجین کمتر باشد احتمال تفاهم بیشتر است. چراکه دو نفر با اختلاف سنی زیاد در دو مرحله متفاوت از زندگی هستند و نیازها و خصوصیات آنها بالطبع متفاوت است. فاصله سنی از ۱۰ سال به بالا ممکن است مشکلاتی برای هر دو زوج به وجود می آورد زیرا تفاوت زمانی و یک دهه فاصله زندگی کردن بین دو فرد وجود دارد.

مشکلاتی چون عدم درک صحیح و متقابل، برآورده نشدن انتظارات دو طرف بعد از مدتی و بی حوصلگی فرد بزرگ تر، به خصوص احساس پشیمانی و بروز مشکلات بیشتر از عواملی هستند که بین زوج ها با فاصله سنی زیاد دیده می شوند.

به هر حال افرادی که در محدوده سنی نزدیک هم باشند، تجربه ها و خاطره های یکسانی دارند و پیش زمینه فرهنگی مشابهی برای درک کردن هم خواهند داشت.

دلایل روانی و فیزیولوژیکی اهمیت فاصله سنی مناسب

۱) علت در نظر گیری فاصله سنی ۱ تا ۵ سال ، مسائل فیزیولوژیکی و آمادگی های جسمی است. در بهترین وضعیت ازدواج سن پسر باید یک تا پنج سال از سن دختر بیشتر باشدی ا حداقل مساوی باشد . دلیل این امر به توان باروری خانم ها در یک سن محدود باز می گردد.

۲) اختلاف سنی دختر و پسر باید به گونه ای باشد که در علاقه ها، سرگرمی ها ، طرز نگرش و بینش و انرژی های روانی آنها اختلاف نظر نباشد یعنی دختر و پسر دوره رشدی متفاوتی با یکدیگر نداشته باشند مثل ازدواج دختر ۱۶ساله با پسر ۳۰ساله.

۳) علاوه بر سن تقویمی باید به ظاهر، بلوغ عقلی، اجتماعی، فرهنگی نیز توجه کرد . برخی اوقات دختری ۳ سال از یک پسر بزرگتر است اما بسیار با نشاط و پرانرژی می باشد و علاقمندی ها و تمایلات مشترکی با پسر دارد.


*حتما مطالعه فرمایید: چگونه مردی را عاشق خودمان کنیم


۴) دید و تفکر دختر و پسر به اختلاف سنی بسیار مهم است به عنوان مثال اگر خانمی از شوهر خود بزرگتر باشد و پسر از همان ابتدا با تردید به این مقوله بنگرد و بر سر این مسئله کشمکش داشته باشد، در زندگی با حرف های دیگران نسبت به ازدواج خود دلسرد می شود. این مساله در خانم ها هم وجود دارد و ممکن است آنها با مشاهده کوچکترین اشتباهی از طرف همسر او را به عدم بلوغ و رشد فکری محکوم نمایند.

۵) ازدواج فقط پیوند دو نفر نیست بلکه وصلت خانواده هاست . پس نظر والدین نیز درباره فاصله سنی مهم و تاثیر گذار است . اگر خانواده شما ازدواج با فاصله سنی معکوس را نمی پسندد آنها را مجبور به چنین کاری نکنید و در صورتی با شخص مورد نظر خود ازدواج کنید که این مساله برای خانواده تان حل شده باشد تا بعد ها سرکوفت و سرزنش از طرف آنها نشنوید.


*حتما مطالعه فرمایید: مزایا و معایب ازدواج فامیلی


حالت هایی که حتی در اختلاف سنی مناسب هم باید به آن توجه شود شامل ۳ مورد زیر می باشد که در این قسمت توضیحاتی پیرامون آن داده شده است:

بزرگ تر بودن مرد

مرد ایرانی با خاصیت مردسالارانه ای که از گذشته در اطراف خود دیده و شنیده، مدیر بودن در خانواده و حرف آخر زدن را تعریفی از خود می داند. از سوی دیگر بزرگ تر بودن مرد نوعی توازن رفتاری را در خانواده به دنبال دارد. با این حال معیارها با گذشت زمان در حال تغییر و دگرگونی است.

بزرگ تر بودن زن

اگرچه هنوز مساله بزرگ بودن زن از مرد چه از نظر فرهنگی و چه از نظر اجتماعی خیلی در جامعه ی ما عرف نیست اما نمی توانیم برای همه افراد، نسخه های واحد و یکسانی بپیچیم. اگر دو نفر تفاهم فرهنگی و اخلاقی داشته باشند، همسن بودن یا بزرگ تر بودن دختر از پسر، مشکل خیلی حاد و پیچیده ای نیست.

امروزه حضور زنان در جامعه و فعالیت های اجتماعی آنها، توجه بیشتر آنها به تحصیلات و ارتقای علم و به دست آوردن موقعیت هایی برتر حتی بسیار معتبرتر از مردها تا حدودی باعث تغییر سن ازدواج شده و به همین خاطر است که در جامعه امروز زنانی که از همسران خود بزرگ تر هستند، بیشتر از قبل دیده می شوند.

کسانی که مخالف بزرگ تر بودن زن هستند معمولا دلایل زیرا برمی شمارند:

  • ترس از اینکه این ازدواج ها بعد از مدت کوتاهی با شکست مواجه شود؛ به ویژه اگر این ازدواج به خاطر موقعیت مادی زن صورت گرفته باشد، همیشه موردتوجه است.
  • زنی که چندسال بزرگ تر باشد، معمولا انتظار دارد همسرش هم همانند او فکر کند و مسائل را بسنجد ولی وقتی با چیزی غیر از این مواجه می شود، این فاصله را بیشتر درک می کند.
  • از سوی دیگر، مردی که با زن بزرگ تر از خودش ازدواج می کند، ممکن است پس از چند سال زندگی، با تحلیل رفتن جسم زن، احساس ناخوشایندی پیدا کند و شاید به فکر جدایی و یا ازدواج دوم بیفتد و…

درحالی که این احتمال ها تنها مختص به زن هایی نیست که از شوهرانشان بزرگ ترند بلکه ممکن است در رابطه سایر زن ها با شوهرانشان نیز اتفاق بیفتد.

البته چنین ازدواج هایی جنبه های مثبتی هم دارد؛ ازجمله اداره زندگی از سوی زنی آگاه و مدیر.

همسن بودن یا نبودن

تعریف تفاوت سن و پذیرش آن، کاملا به فرهنگ و تربیت خانوادگی بستگی دارد. در مساله ازدواج درصورت فراهم بودن نیازهای اساسی و شناخت متقابل نمی توان فاصله سنی را از عوامل و عناصر اصلی دوام زندگی دانست. با این حال هرچقدر فاصله و اختلاف سنی بین زن و مرد کمتر باشد آنها به درک بهتری از یکدیگر می رسند.

زن و مرد هرچقدر تناسب و سنخیت بیشتری داشته باشند پیوند و ازدواج مستحکم تری خواهند داشت.


شکیلا فتاحی
من فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع از دانشگاه تهران هستم و علاوه بر رشته ی خودم به کار در حوزه ی تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ بسیار علاقه مندم. اوقات فراغت خودم رو با فیلم دیدن، مطالعه، نواختن ساز پیانو و همچنین وقت گذروندن با دوستانم پر میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *