injazanoonas | اینجا زنونس

بدترین اشتباهات در دوران نامزدی

بدترین اشتباهات در دوران نامزدی

بدترین اشتباهات در دوران نامزدی

سایت اینجا زنونس در این مطلب شما را از بدترین اشتباهات در دوران نامزدی آگاه می سازد. با خواندن این مطلب ما را در بخش روانشناسی اینجا زنونس همراهی کنید.

دوران نامزدی از حساس ترین و همچنین شیرین ترین مراحل ازدواج است. اما در بعضی مواقع ممکن است از طرفین و خانواده ها اشتباهاتی سر بزند که از زیبایی های این دوران بکاهد و حتی منجر به جدایی شود. اشتباهات دوران نامزدی گاهی عواقبی دارد که تا آخر عمر گریبانگیر دو طرف می‌شود.

این اشتباهات را در دوران نامزدی مرتکب نشوید

در این قسمت سعی کرده ایم تا اشتباهات متداول زوجین را در دوران نامزدی برای شما بیاوریم:

محدویت و کنترل های دوران نامزدی از سمت خانواده ها

محدودیت‌هایی که خانواده‌ها در دوران نامزدی در نظر می‌گیرند در بسیاری از موارد نتیجه عکس می‌دهد. این محدودیت‌ها باعث می‌شود دو طرف نتوانند نسبت به یکدیگر شناخت کافی پیدا کنند که نتیجه آن اطلاعات ناکافی برای تصمیم‌گیری است. احترام به بلوغ فکری جوان‌ها ایجاب می‌کند که خانواده‌ها بیشتر به آن‌ها اعتماد کنند. دخالت خانواده‌ها در این مرحله بزرگترینِ اشتباهات دوران نامزدی است که ممکن‌ است اتفاق بیفتد.

رابطه نامزدی را جار نزنید

یادتان باشد که هر چه رابطه نامزدی پنهان‌تر باشد و افراد کمتری از اقوام و آشنایان شما یا همسرتان از آن خبر داشته باشند، در صورت لزوم راحت‌تر می‌توان از یکدیگر جدا شد. هر چه این رابطه بیشتر در چشم باشد، شما تعهد ناخواسته بیشتری به ادامه دادن آن دارید؛ مخصوصا در فرهنگ ما «من اجتماعی» پررنگ تر از «من فردی» است. این تعهد ناخواسته و پیچیده را همه شما احتمالا در موارد دیگری مثل انتخاب شغل، انتخاب رشته دانشگاهی یا هر تصمیم مهم دیگر زندگی که دیگران زود از آن خبر شده اند احساس کرده اید. در مهمترین تصمیم زندگی یعنی ازدواج، شما هر چه بیشتر رابطه را داد بزنید، بیشتر در آن گیر می کنید.

از داشتن رابطه جنسی دوری کنید

مهمترین حریم و مرز دوران نامزدی رابطه جنسی است. تجربه نکردن رابطه جنسی به این دلیل توصیه می شود که در صورتی که افراد احساس کردند مناسب یکدیگر نیستند و لازم شد از هم جدا شوند، این جدایی به راحتی انجام شود.در صورت برقراری رابطه جنسی هم پسر بیشتر احساس تعهد می کند و هم دختر ناتوانی بیشتری برای جدایی احساس می کند. این در فرهنگ کشور ما بسیار مهم است. ضمن اینکه تفاوت های جنسیتی هم در این مورد مهم هستند.

معمولا پسرها دوست دارند که هر چه سریعتر رابطه جنسی با نامزدشان را تجربه کنند. برای آنها رابطه جنسی بیشتر فیزیولوژیک است تا عاطفی اما دخترها به محض اینکه با کسی رابطه جنسی برقرار کردند، به او از لحاظ عاطفی هم وابسته می شوند. در واقع در رابطه جنسی دخترها رگه های عاطفی بسیار پررنگ هستند. همین تفاوت هم باعث می شود که جدایی بعد از رابطه جنسی برای دخترها بسیار سخت تر باشد.

عشقتان را به طرف مقابل تحمیل نکنید

 انسان‌ها ناخواسته از کسی که قصد تحمیل کردن خودش را دارد فرار می‌کنند. عادی و منطقی رفتار کنید، نه بی اعتنا و نه احساسی مطلق، منطق توام با احساس؛ اجازه دهید گذر زمان عشق را بین شما بوجود آورد. معمولا کسانی که اختلال شخصیت نمایشی دارند اینگونه رفتار می‌کنند و باعث رنجش اطرافیانشان می‌شوند. اینگونه افراد دوست دارند همیشه احساسشان دیده شود و اغراق در صحبت و رفتارشان مشهود است. اگر نامزد شما اینگونه است باید به روانشناس مراجعه کنید. گاه این قضیه درون‌مایه فرهنگی دارد و مشکل روانی نیست. در بعضی فرهنگ‌ها بیان شدید احساسات در دوران نامزدی یک ارزش به شمار می‌آید.

دروغ نگویید

دروغ گفتن و تظاهر کردن بی فایده است، چون طرف مقابل به راحتی احساس ما را می فهمد. بنابراین «صداقت» اولین و مهمترین نکته برای شروع یک زندگی مشترک و سالم و موفق است. حتی اگر صداقت ما باعث قطع پیوندمان در همان دوران نامزدی شود نباید بترسیم؛ چون مطمئنا رابطه معیوب بوده و دیر یا زود این رشته پاره می شده است. هر چه فضا بازتر باشد و ما بتوانیم خود واقعیمان را به نامزدمان نشان دهیم، در زندگی آینده راحت تر خواهیم بود. این خود واقعی هم نقاط منفی و هم مثبت شخصیت ما را دربر می گیرد.

 نامزدتان را با دیگران مقایسه نکنید

یکی از بزرگترین اشتباهات دوران نامزدی این است که زندگی خود را با زندگی دیگران مقایسه کنید و حاصل این مقایسه انتظارات خاص از طرف مقابل باشد. شرایط زندگی و روابط هر زوجی با زوج دیگر متفاوت است. متاسفانه مقایسه کردن‌ها باعث تیرگی و اثر منفی در ذهن طرف مقابل‌تان می‌شود. به عنوان مثال کسی که از نامزد شاغلش می‌خواهد که وقت بیشتری برایش بگذارد به این دلیل که فلان کس وقت بیشتری برای نامزدش می‌گذارد، شاید نشان دهنده این باشد که او نمی‌تواند وضعیت شغلی، وضعیت مالی، وضعیت تحصیلی و وضعیت فرهنگی طرف مقابل حود را درک کند و این بر تصمیم‌گیری طرف مقابلتان بشدت تاثیر منفی می‌‌گذارد.

بی برنامه و مکرر با هم رفت و آمد نکنید

یادتان باشد که رفت و آمدها در دوران نامزدی باید منظم و قانومند باشند. به هر حال شما می خواهید چیزی شبیه به زندگی واقعی تجربه کنید و در زندگی واقعی هم هر کسی بیش از حد برای طرف مقابلش وقت نمی گذارد! ضمن اینکه رفت و آمدها اگر خانواده ها را هم دربر گیرد موجب زحمت متقابل خانواده ها می شود. اگر هم خودتان به تنهایی به خانه پدری فرد مورد نظر می روید، زیاد رفتن به آنجا می تواند هم موجب ناراحتی آنها و خجالت کشیدن خودتان شود. بروید و بشناسید اما در حد معقول.

راز های شخصیتان را افشا نکنید

خیلی از رازها را آشکار کردن فقط باعث سوء تفاهم می شود و رابطه را بیشتر به هم می ریزد. برای مثال افراد خیال می‌کنند لازم است راجع به رابطه‌های قبلی خود صحبت کنند و در مورد رابطه‌های قبلی طرف مقابل سوال کنند. با این کار رابطه بیشتر متشنج می‌شود. سوالی که بسیاری از نامزدها از روانشناسان خانواده می‌پرسند این است که آیا ما باید در مورد روابط قبلی خودمان همه چیز را به نامزدمان بگوییم. جواب روانشناسان یک نه با شرط و شروط است. آن‌ها می‌گویند که لازم نیست از تمام جزییات رابطه قبلی شما خبردار شود. اگر او سوالی پرسید می‌توانید بگویید که کسانی بوده‌اند اما مهم این است که الان تو در زندگی من هستی و من به تو متعهدم. در واقع ما در زندگی گذشته تعهدی به هم نداشته‌ایم که حالا بخواهیم رابطه‌هامان را برای هم رو کنیم.

از طرف مقابلتان بت نسازید

از جمله اشتباهات دوران نامزدی که ممکن است مرتکب آن شوید، بزرگنمایی طرف مقابل است. طبیعتا در وجود هر انسانی نقاط ضعف و قوت وجود دارد و هیچ انسانی بی‌عیب و نقص نیست. پس از طرف مقابل‌تان شاهزاده یا بت درست نکنید. این باعث کاهش اعتماد به نفس در شما می‌شود. بی‌عیب و نقص دیدن طرف مقابل ممکن است دلایل روانی در شما داشته باشد که باعث می‌شود شما طرق مقابل‌تان را به رخ خود بکشید. اگر اینگونه هستید با یک مشاور صحبت کنید.

از خود راضی نباشید

نقطه مقابل بزرگ نمایی طرف مقابل در اشتباهات دوران نامزدی، خود برتر بینی است. اطمینان و اعتماد بیش از حد به خود، بین نامزدها فاصله می‌اندازد و نمی‌گذارد احساسات یکدیگر را درک کنند. از طرفی گاهی وقتی دچار خودبزرگ بینی می‌شویم، نمی‌توانیم یا در واقع نمی خواهیم احساساتمان را به طرف مقابل نشان بدهیم و همین «فاصله» به تدریج باعث دوری و سپس جدایی می‌شود. این قضیه هم می‌تواند به دلیل همان باورهای غلط فرهنگی باشد «ناز کردن باعث عزیز شدن می شود». در واقع اینگونه نیست. خودبزرگ‌بینی حتی اگر به قصد ناز کردن باشد، باعث می‌شود که فضایی فراهم شود که همه چیز حول خودمحوری شما می‌چرخد. اینگونه دیگر نه فرصت شناخت عمیق پیش می‌آید و نه رابطه عاطفی سالم شکل‌ می‌گیرد.

نکاتی دیگر …

در این قسمت نیز نکات و توصیه هایی را در این زمینه ذکر می کنیم.

فکر نکنید می توانید او را تغییر دهید

گاهی افراد متوجه تفاوت های اساسی و مشکلات در طرف مقابل می شوند اما چون فکر می کنند که می توانند او را تغییر دهند این مسائل را نادیده می گیرند. اما باید کسی را برای ازدواج انتخاب کنید که او را همانطور که هست بدون هیچ تغییری بپذیرید.

به او پیشنهاد کنید

نامزد شما همکارتان نیست که اشتباهات کاری اش را با صراحت و جدیت یادآوری کنید درباره نامزد، تنها پیشنهاد وجود دارد، حتی جایی که می خواهید انتقاد کنید باید پیشنهاد دهید.

بیش از حد کنترل گر نباشید

قرارها، تلفن ها، رفت و آمد و جیک و پیک همسرتان را زیر نظر نگیرید روی مکالمات او با خانواده اش، دوستان یا همکارانش ریز نشوید و مرتب سۆال و جواب نکنید. مگر آنکه بخواهید در همان لحظه نامزدی تان را مختومه اعلام کنید و زندگی آینده تان را از دست بدهید.


* بیشتر بخوانید: چگونه با مرد شکاک رفتار کنیم


با شرایط کنار بیایید

ممکن است در روزهای اول، شما سوگلی خانواده همسرتان باشید که در هر مهمانی باید حضور پیدا کرده و زیر ذره بین عمه و عمو و خاله و دائی نامزدتان قرار بگیرید همسرتان را به خاطر این که مجبورید در جمع خانواده او حاضر شوید سرزنش نکنید و اگر کلافه شدید، سعی نکنید این کلافگی را به نامزدتان نشان دهید یا بیان کنید.

خود را آنچه نیستید، نشان ندهید

بعضی از افراد به خاطر اینکه بتوانند علاقه طرف مقابل را به خود جلب کنند، سعی می‌کنند بعضی از رفتارهایشان را تغییر دهند البته تغییر دادن رفتار فی‌نفسه کار بدی نیست، اما اگر قصد ما این باشد که فقط در دوران آشنایی این کار را انجام داده و بعد از ازدواج به روال خود برگردیم، یا به عبارتی برای مدتی نقش بازی کنیم، این کار ما نوعی فریب محسوب شده و بعدها موجب بروز مشکلات بزرگی در زندگی مشترک می‌شود.

تفاهم و علاقه را در کنار هم سازنده اند

گاهی هم بدون اینکه هیچ علاقه و جذابیتی باشد به فکر ایجاد تفاهم هستیم و فکر می کنیم با ازدواج علاقه ایجاد می شود. همان طور که تنها با علاقه نمی توان تفاهم ایجاد کرد تنها با تفاهم هم نمی توان انتظار علاقه و جذابیت داشت. تفاهم مهم است اما علاقه، تعهد و تفاهم در کنار همدیگر است که منجر به ازدواج موفق می شود.


شکیلا فتاحی
من فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع از دانشگاه تهران هستم و علاوه بر رشته ی خودم به کار در حوزه ی تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ بسیار علاقه مندم. اوقات فراغت خودم رو با فیلم دیدن، مطالعه، نواختن ساز پیانو و همچنین وقت گذروندن با دوستانم پر میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *